Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου

ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου -1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο Κων/πολης

ΤΟ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ΑΓΡΙΝΙΟΥ στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο  του Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης,  Έλληνες της Οικουμένης» στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.

 

Το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αγρινίου συμμετείχε με 9 μαθητές στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο  του Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη. Το σχολείο συμμετείχε το τρέχον σχολικό έτος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Μεσολογγίου «Βιώσιμες πόλεις: Τέχνη για τη ζωή». Οι μαθητές μας ασχολήθηκαν με τη συλλογή, ανακύκλωση, μεταποίηση και επαναχρησιμοποίηση ρούχων και αξεσουάρ. Πρόκειται για την ανανέωση παλιών κομματιών ή για τον συνδυασμό διαφορετικών κομματιών, για να δημιουργηθούν νέα ρούχα ή αξεσουάρ. Η μεταποίηση αποτελεί σημαντική βιώσιμη πρακτική στη μόδα. 

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου με εισήγηση  σχετική με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησαν. Το σχολείο μας επιλέχθηκε να συμμετάσχει με παρουσίαση μεταξύ των 35 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και της ομογένειας από τα 294 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων της Ελλάδας και της ομογένειας -κυρίως γενικής εκπαίδευσης- να αλληλοεπιδράσουν και να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους. Επίσης ξεναγήθηκαν σε μνημεία και αξιοθέατα ελληνικής και τουρκικής  πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επισκέφθηκαν στο Φανάρι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αγιά Σοφιά, την Κινστέρνα του Ιουστινιανού, το τζαμί του Σουλεϊμάν, την Παναγία των Βλαχερνών κ.α.. Απέκτησαν την πολύτιμη εμπειρία της επαφής με έναν διαφορετικό πολιτισμό, την κουλτούρα του και τις συνήθειες της καθημερινής ζωής μιας άλλης χώρας.

    

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου ευχαριστεί τους:

  • IRIDA AE
  • κ. Παπαευθυμίου Κωνσταντίνο
  • ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΣυμβαδίΖΩ
  • ΚΔΑΠ ΑμεΑ Χαρά της Ζωής
  • Το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα
  • Το φιλόπτωχο ταμείο Διακονίας Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Αγρινίου
  • Το φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών Ενορίας Αγίας Τριάδας Αγρινίου

 

για την οικονομική τους συνεισφορά χάρη στην οποία πραγματοποιήθηκε η αποστολή, καθώς και την Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την υποστήριξη και την άριστη συνεργασία.

 

Οι συμμετέχοντες εκπ/κοί – ΕΒΠ του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου

Δημάκης Μάριος

Μήτσου Σοφία

Γούργαρη Ελένη                                                       

Πάζιου Γεωργία

Δρόσος Νικόλαος                                                               

Τσούκα Σωτηρία

Βαρβέρης Σταμάτης